image description

Genel Bilgiler

image description
  • Su Yalıtımı Nedir ve Neden Yapılmalıdır?

    Yapılarımıza zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapımızı ve konforumuzu tehdit eden sudan korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

    Binalarımıza nüfuz eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında yer alan demirlerin paslanmasına ve taşıma kapasitesinin düşmesine yol açar. Su, betonun çürümesine ve çatlamasına neden olur. Su yalıtımı uygulaması, binanın güvenliğini sağlamasının yanı sıra bakteri ve küf oluşmasını, suyun çatılarımızdan veya tavanlarımızdan damlamasını önleyerek sağlıklı ve konforlu ortamlar sağlar.

    Yapıların uzun ömürlü olabilmesi, sağlıklı konforlu ve güvenli bir ortam sağlayabilmesi için iç ve dış etkenlere karşı doğru bir şekilde korunması gerekmektedir. Söz konusu bu iç ve dış etkenlerden korunabilmenin en etkin yolu da yalıtımdır. Bir uzmanlık dalı olan yalıtımın ana unsurları “doğru detay”, “nitelikli malzeme”, “ sağlıklı uygulama” dır.

    Yapılarda su yalıtımı, suyun hangi şiddette, hangi halde ve nereden gelirse gelsin yapı kabuğundan içeri girerek yapı elemanlarına dolayısıyla da yapıya zarar vermesini önlemek için yapılır. Suyun yapılarda sıvı veya gaz halinde bulunması yıpranmaların ve zararlı etkilerin en önemli nedenidir.

  • Su yalıtımı nerelere uygulanır?

    Su yalıtımı, yapılarımıza suyun girebileceği alanlara yapılır. Bunlar; toprak ile temas eden duvarlar,temeller ve zemine oturan döşemeler, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlar, balkonlar, teras ve eğimli çatılar ile banyo, lavabo, wc gibi ıslak hacimlerdir. Su yalıtımının bir diğer uygulama alanı da suyun içerisinde kalmasını istediğimiz su deposu, suni gölet ve havuz gibi yapılardır.

  • Su yalıtımı nasıl yapılır ?

    Türkiye genelinde hizmet vermekteyiz.. Su yalıtımı, yapılarımızda suyun girebileceği temel, çatı gibi yerlere su geçirmeyen malzemelerin uygulanmasıyla yapılır. Uygulamalarda; polimer bitümlü örtüler, sentetik örtüler ve sürme su yalıtım malzemeleri kullanılır. Yalıtım uygulamasıyla binaya nüfuz edemeyen su; süzgeçler ve yağmur suyu drenaj (tahliye) boruları ile yapıdan uzaklaştırılır. 4 Aşamalı uygulamalarımız ile zemine enjekte ettiğimiz kimyasal karışımlar ile zeminde güçlü bir tabaka oluşturarak sıkıntıların üstesinden geliyoruz ve yaptığımız işe 15 yıl firma garantisi veriyoruz Binaların dam akıntısına su sızıntısına yeni teknolojilerin süper gücü izolasyon malzemelerimiz ile kesin çözüm.. Saya  izolasyonun ürettiği son teklonoji izolasyon ürünü damlarınızın akmamasına kesin çözüm sağlıyor. Su akıntısına kesin çözüm Malzememiz 15 yıl garantili olup kullanım klavuzu ile müşteriye teslim ediliyor ve KARGO ÜCRETSİZ 05346852188

  • Çatı İzolasyonu

    Çatı İzolasyon Isıtma ve soğutma amaçlı kullanılan enerjiden tasarruf sağlamanın en etkin yollarından biri şüphesiz çatı yalıtımıdır. Yaşam alanında, ısınan havanın genleşerek yükselmesi ile ilk olarak çatıdan dışarı çıkma eğilimi gösterdiği bilinen bir gerçektir. Ayrıca, sıcak iklim şartlarında güneş ışınlarına yüksek oranda maruz kalması sebebi ile soğutmak için kullanılan enerjinin tasarrufu için de çatı yalıtımı kritik öneme sahiptir. Bu sebeple çatılar, yapılarda ilk olarak yalıtılması gereken bölgelerdir. Çatı yalıtımı yaparak kışın ısıtma ve yazın soğutma giderlerinde %25 oranında enerji tasarrufu sağlamak mümkündür. Uygulamada seçilen yalıtım ürünü, teras çatıyı gerek ısı kayıp ve kazançlarından, gerek de ısıl gerilmelerden ve mekanik yük etkisi sonucu oluşabilecek yapısal tahribatlardan korumalı ve taşıyıcı yapının ömrünü artırıcı görev üstlenmelidir. Teras çatıda kullanılacak en doğru yalıtım levhası ürünü, projelendirme veya yapım aşamasında ürünün sahip olduğu; ısı iletim katsayısı (λ), basma dayanımı, yangına karşı tepki sınıfı, su buharı difüzyon değeri gibi özelliklerin değerlendirilmesi sonucu seçilmelidir. Unutulmamalıdır ki çatı detayında ısı yalıtım uygulaması yapılmamış yapılar, bünyelerine ısıyı çok çabuk geçirirler. Böyle çatılar altında bulunan hacimlerde kışın ısı kayıpları yüzünden soğuk ortam oluşmakta ve yazın ısı kazançları yüzünden sıcak ortam oluşmaktadır. Bu çeşit rahatsız edici ve istenmeyen durumlar vakit kaybetmeden düzeltilmeli ve yapıya uygun projelendirme ile konforlu yaşam alanları yaratılmalıdır.