Mersin İzolasyon

Mersin İzolasyon, Çatı izolasyon uygulamaları2 komponentli aromatik saf poliüre sistemdir. Aromatik izosiyanat prepolimer ve amin sonlu reçine tepkimesiyle oluşan esnek, solvent ve plastifiyan içermeyen, % 100 katı madde içeren, sıcak püskürtme tekniği ile uygulanan izolasyon ve kaplama malzemesidir. Mersin İzolasyon , Koruma ve kaplama amaçlı olarak beton, metal, ağaç, seramik ve PU köpük gibi pek çok zemine uygulanabilmektedir. Çok hızlı jelleşme ve kürleşme süresine sahip olduğu için -5 °C kadar düşük sıcaklıklarda bile çalışılabilme olanağı sağlamaktadır. Pek çok kalınlıkta güçlü film oluşturulabilir. Yüksek mekanik ve yüksek darbe mukavemetinin yanı sıra çatlak köprüleme kapasitesine ve soğuk hava koşullarında dahi elastikiyete sahiptir.

Çatı da yalıtım genellikle iki çeşit olarak yapılır.

 
1-Su yalıtımı
Su yalıtımı, suyun girebileceği baca dipleri, mahya, dereler ve kiremit altına yerlere su geçirmeyen malzemelerin uygulanmasıyla yapılır. Uygulamalarda; poliüretan, polimer bitümlü örtüler, sentetik örtüler ve sürme su yalıtım malzemeleri kullanılır. Yalıtım uygulamasıyla binaya nüfuz edemeyen su; süzgeçler ve yağmur suyu drenaj (tahliye) boruları ile yapıdan uzaklaştırılır.
 
2- Isı yalıtımı
 
Kış aylarında, taban altı ve tavan aralarında çiğlenme ve donmuş yüzeyler oluşur. Yaz aylarında, tavan arası son derece sıcak ve bunaltıcı olur. Bu nedenlerden genelde kiremit altına taş yünü, döşeme üstüne ise cam yünü (izocam) serilerek yapılır. Bununla birlikte köpük levha malzemelerini de çatıların ısı yalıtımında tercih edilebilir.
 
Enerji verimi arttırarak ve maddi yönden tasarruf sağlayacaktır. Yalıtımın korunması için, ekstra bir güç ve maliyete gerek yoktur, kalıcıdır ve genelde bakım gerektirmez.