Osmaniye İzolasyon
TÜRKİYE'DE İLKTek malzeme ile Sıcak, soğuk, ses ve su izolasyonu
Dam zemini temizlenir daha önceden yapIlan izolasyon malzemesi varsa zeminden kazınır. Dam giderleri kapatılarak ve sıvı izolasyon malzemesi havuz şeklinde beton zeminine dökülür.Üç ile Beş saat arası bekletilir ve işleminin bitmesinden sonra dam gideleri açılır. Gözle göremediğimiz kılcal çatlaklar ve beton gözeneklerine girer, temas ettiği bölgede genleşerek betonu suya karşı kitler ve su geçişine izin vermez. Betonun içinde olduğu için malzeme güneş ışınlarından etkilenmez.
Neden Emdirme İşlemi Yapılır?
Öncelikle bizim diğer izolasyon firmalarından farkımız emdirme 4 aşamalı izolasyon malzemelerimizdendir. Emdirme ise bu aşamaların en önemli rolünü üstlenmektedir Dam yüzeyinde milyonlarca çatlak ve kılcal çatlak bulunmaktadır. Bu kılcal çatlakların bizim gözle tek tek kapatmamız zor olmakla birlikte imkansızdır. Ve biz bu imkansız olayı gerçekleştiriyoruz. Giderleri kapattıktan sonra damın yüzeyini malzeme ile dolduruyoruz. Yani damın içi izolasyon malzemesi ile dolu bir havuz halini alıyor. Ve bizim gözle göremediğimiz çatlaklar ve kılcal çatlakların arasına doluyor.Genleşerek şişiyor ve biz bu işlemle damın zeminini sağlama alarak izolasyonda 2. aşamaya geçiyoruz
Emdirme işleminin kurumasının ardından parapet duvarı alt kısımlarına ve yürüyen çatlaklara (1 metreyi geçen çatlaklar yürüyen çatlaklardır) çatlağın durumuna göre 5 veya 10 cm. genişliğinde fileli lastik macun kıvamındaki malzeme sürülür, çatlağın içine dolgu yapılır. Bu malzeme % 600 esnek bir malzemedir. Yüksek aderans sağlaması sebebi ile bina oturma yaptıkça genişleyen çatlağı bırakmaz çatlak ile beraber esner.
Neden Çatlaklara File Çekilir?
Dam yüzeyinde çatlak ve kılcal çatlakların yanı sıra yarıklar, kırıklar ve en önemlisi yürüyen çatlaklar oluşmaktadır. Biz bunları fileli elastik %600 esnek malzememiz ile doldurmaktayız . Bu malzeme betonun üzerinde kalmakla birlikte arasına girer ve betonun çatlağını kapatır ve çatlak ne kadar ayrılırsa ayrılsın malzeme çatlağı bırakmamakta ve çatlakla birlikte esnemektedir. File kullanmamızdaki sebep ise malzememizi bir bütün halinde tutmaktır.
3.Aşama olan çift kompenantlı esnek malzeme çift kat fırça yardımı ile dam yüzeyine sürülür. 1. katın kurumasının ardından aynı şekilde 2.kat uygulanır ve beton yüzeyinde bir katman sağlanır.
Neden Çift Kompenantlı Ürün Uygulanır?
Bu malzeme dam yüzeyine tek bir bütün halinde ek yeri olmadan tüm yüzeye sürülür ve dam yüzeyine komple koruma tabakası sağlamaktadır. Bu tabaka damın yüzeyini korumakla birlikte suyun geçişine izin vermez.Damın suya karşı iticilik kazanmasını sağlamaktadır (Çift kompenantlı malzememizi 2 kat uygulamaktayız)
3.işlem olan çift kompenantlı izolasyon malzemesinin kurumasının ardından güneş ışınlarından koruyucu amaçlı fırça yardımı ile cilalama işlemi yapılır ve izolasyon işlemi sona erdirilir.
Neden Cila İşlemi Uygulanır?
Cila işlemi tüm işlemler bittikten sonra yapılan son işlemdir. Biz cila işlemini yapılan tüm malzemeyi güneş ışınları yada malzeme yapılacak herhangi bir zararlı işlemi koruması amacıyla yaptığımız bir işlemdir. 4.AŞAMADAN SONRA İZOLASYON İŞLEMİ BİTMEKTEDİR .Adana-Mersin izolasyon olarak 35 yıllık hizmetimiz ve refaransımız bulunmaktadır. İşlerimizde müşteri memnuniyeti esestır 4 aşamalı işlemlerimiz ile 15 yıl garanti sağlamaktayız BİZ SAYA İZOLASYON OLARAK SEKTÖRDE 15 YIL GARANTİ , VEREN TEK FİRMAYIZ .. BU GARANTİYİ VERMEMİZİN TEMEL SEBEBİ MALZEMELERİMİZİN KALİTESİ VE 4 AŞAMALI BETON GÖZENEKLERİNE EMDİRİLEREK YAPTIĞIMIZ UYGULAMALARDIR.