Mersin Köpük İzolasyon
Kaliteli ısı su ses yalıtımı binanızı daha verimli hale getirir. Daha sıcak kış ayları ve daha serin yazlar için binanızı yalıtın. Üstelik ısı su ses yalıtımı hizmetlerimiz faturalarınıza da olumlu yansıyacak. Mersin izolasyon olarak 35 yıllık hizmetimiz ve refaransımız bulunmaktadır. İşlerimizde müşteri memnuniyeti esestır 4 aşamalı işlemlerimiz ile 15 yıl garanti sağlamaktayız
Enerji korunumu, donma koruması, yoğuşma kontrolü için her türlü ısı yalıtımının tasarım, kurulum ve bakımını üstleniyoruz.
Isı yalıtımda eksiksiz bir hizmet yelpazesi sunuyoruz: Her türlü ısı yalıtımının tasarımı, montajı ve uygulanması, sac kaplama, ses yalıtımı, pasif yangın korumasında kalite ve güvenilirlikle, yapınız ister büyük, ister küçük olsun, tüm projelerde benzersiz bir hizmet seviyesi sağlama taahhüd veriyoruz.
Etkin ısı yalıtımı, işletme veya bina maliyetlerinizi azaktacaktır.
İzolasyon sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahibiz ve birçok endüstride işletmelerde ısı yalıtımı kurduk. Her zaman kaliteli iş çıkaran, nitelikli ve verimli bir ekibimiz var. Mevcut yalıtım malzemeleri konusunda tecrübelerini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarlar.
Isı yalıtımından ne kadar ve nasıl tasarruf edilir?
Sadece yalıtımın yapılışında para ödeyen ev sahipleri bu ödedikleri paraları birkaç yıl içersinde enerji tasarrufu ile amorti etmekte ve karlı bir iş yaptıklarının farkına varmaktadırlar.
Onlarca farklı yalıtım uygulamaları günümüzde uygulansa da en çok tercih edilen ve düşük maliyetler gerektiren yalıtım yöntemi poliüretan sprey köpük olarak karşımıza çıkmaktadır. Poliüretan sprey köpük ile ince bir tabaka yaparak en etkili ve en kalıcı yalıtım elde edebilir ve binalarınızın en şiddetli soğuk ve yağmurlarda bile son derece etkili olduğunu görebilirsiniz. Hiçbir monte ya da ek iş gerektirmeyen poliüretan sprey köpük uygulandığı yüzeye saniyeler içersinde yayılıp etki göstermekte ve en kaliteli yalıtım yöntemi olarak bizlere büyük avantajlar sağlamaktadır.
Daha az kalınlıkta daha yüksek yalıtım sağlayan poliüretan sprey köpük daha düşük ısı iletkenlik katsayısı ile kullanıcılara büyük avantajlar sağlamaktadır. Kullanıcılara sorulduğunda özellikle de kış aylarında evlerinin bir türlü ısınmadığını ve duvarların da buz gibi olduğunu söylemektedirler. Özellikle de yağmurlu ve karlı havalarda nemlenen duvarlar üzerinden soğuğu daha çok geçirmekte ve evlerin de doğal olarak ısınmasına engel olmaktadır. İşte dış cephe yalıtımı yaparak konutlarınızın daha kısa sürede ve daha düşük sıcaklıklarda evlerinizin ısınmasını sağlayabilir ve kısa sürede de soğumasının önüne geçebilirsiniz.
Araştırmalara göre kış aylarında evi ısıtmak için kullanılan enerjinin yüzde 50’si dış cephenin yalıtımsız olmasından boşa gitmektedir. Her ay ödediğimiz doğalgaz faturalarının yarısı ısı kaybı nedeniyle buharlaşıp gitmektedir. İşte bu gibi sorunların önüne geçmek için sizler de hemen dış cephe yalıtımlarınızı yaptırın.
1. Poliüretan Köpük
Poliüretan izolasyon spreyi uygulaması, Poliüretan İzolasyon.
Poliüretan köpük mükemmel bir yalıtım şeklidir. Poliüretan köpük malzemesi Günümüzde, poliüretan köpükler kloroflorokarbon gazı yardımıyla püskürtülerek uygulanır. Bu gaz, ozon tabakasına verilen zararı azaltmaya yardımcı olur. Nispeten hafif bir malzemedir. Her bir inç kalınlıktaki poliüretan köpük yaklaşık R-6.3 R değerine eştir. Bununla birlikte yalıtım gerekmeyen alanlarda, korumaya ve dimğer amaçlara yönelik kullanılan daha düşük yoğunluklu poliüretan köpükler de vardır. Bu tip poliüretan köpükler inç başına yaklaşık R-3.6 değeriine sahiptir. Bu tür poliüretanların diğer bir avantajı, yangına dayanıklı olmasıdır.
2. Mineral Yün
Taş yünü, cam yünü olarak da bilinir.
Mineral yünü birkaç farklı yalıtım türünde kullanılır. İlk olarak, geri dönüştürülmüş camdan üretilen cam elyafı olan cam yünü anlamına gelebilir. İkincisi, bazalttan yapılan bir yalıtım türü olan taş yünü anlamına gelebilir. Son olarak, çelik fabrikalarındaki cüruftan üretilen cüruf yünü anlamına gelebilir.
Mineral yün, ya tabaka halinde veya kilo ile satın alınabilir. Çoğu mineral yün yangına dayanıklı olması bakımından katkı maddesi içermez ve aşırı sıcaklığın olduğu durumlarda kullanım için uygun hale gelir . Ancak bu dayanıklılığın ölçüsünü bilemiyoruz. Mineral yünler, yangına dirençli diğer yalıtım malzemeleriyle birlikte kullanıldığında, geniş alanların yalıtılmasında etkili bir yol olabilir. Mineral yün, R-2.8’den R-3.5’e kadar değişen bir R-değerine sahiptir.
3. Fiberglas
fiberglas izolasyon cam-elyaf yalıtımı.
Fiberglas, günümüzde kullanılan en yaygın yalıtımdır. Cam elyaf yalıtım malzemesine ince ipliklerin sık bir şekilde örtülerek yapılmasından dolayı fiberglas ısı transferini en aza indirebilir.
Fiberglasın dezavantajı, kullanırken solunması tehlikesidir. Cam elyaf, ince dokunmuş silikondan yapıldığından cam tozu ve minik cam parçaları ihtiva eder. Bunlar, uygun güvenlik ekipmanı kullanılmadığında gözler, akciğerler ve hatta cilde zarar verebilir. Bununla birlikte, uygun güvenlik ekipmanı kullanıldığında, fiberglas kurulumu sorunsuz gerçekleştirilebilir.
Fiberglas, R-2,9 ila R-3.8 inç / inç arasında değişen R-değerleri ile çok yanıcı olmayan bir yalıtım malzemesidir. Bu ürünü kullanırken göz koruması, maske ve eldiven kullanılmalıdır.
4. Selüloz
Selüloz İzolasyon Malzemesi.
Selüloz izolasyon, belki de en çevre dostu yalıtım şekillerinden biridir. Selüloz geri dönüştürülmüş karton, kağıt ve diğer benzer malzemelerden yapılır ve gevşek formda gelir. Selülozun R-3.1 ve R-3.7 arasında bir R değeri vardır. Selüloz hakkındaki bazı yeni çalışmalar, yangın hasarını en aza indirmek için mükemmel bir ürün olabileceğini göstermiştir. Malzemenin yoğunluğu nedeniyle, selüloz içerisinde oksijen bulunmaz. Malzeme içinde oksijen olmadığından bir yangının neden olabileceği hasar miktarını en aza indirmeye yardımcı olur.
Dolayısıyla, selüloz, belki de en çevre dostu yalıtım şekillerinden biri ve aynı zamanda en ateşe dayanıklı yalıtım şekillerinden biridir. Bununla birlikte, bu materyalin, alerjiler gibi bazı olumsuzlukları da vardır. Bu tip bir yalıtımı kullanma konusunda uzman kişiler bulmak zor olabilir. Yine de, selüloz ucuz ve etkili bir yalıtım aracıdır.
5. Polistiren (Strafor)
Polistiren malzeme, bilinen adıyla strafor
Polistiren, mükemmel ses ve ısı yalıtım malzemesi olan su geçirmez termoplastik bir köpüktür. Strafor olarak da bilinen iki tip, genişletilmiş (EPS) ve ekstrüde (XEPS) olarak gelir. Bu iki tip performans derecelendirme ve maliyet açısından farklılık gösterir. XEPS daha pahalıdır. Polistiren yalıtımı, başka hiçbir yalıtım malzemesinde olmayan benzersiz bir pürüzsüz yüzeye sahiptir.
Tipik olarak köpük, duvar yalıtımı için ideal olan bloklar halinde oluşturulur veya kesilir. Köpük yanıcıdır ve Hexabromocyclododecane (HBCD) adı verilen ateşe dayanıklı bir kimyasal madde ile kaplanması gerekir. HBCD, kullanımı ile bağlantılı sağlık ve çevre riskleri vardır.
Diğer İzolasyon Malzemeleri
Yukarıda listelenen malzemeler en yaygın yalıtım malzemeleri olmasına rağmen, başka tür malzemeler de vardır. Son zamanlarda, ısıya dirençli karoların yapımında kullanılan, çok az veya sıfır ısı transferi ile yaklaşık 1100 Santigrat Dereceye kadar ısıya dayanabilen malzemeler üretilmiştir. Özellikle Pyrogel XT . Pyrogel, dünyadaki en verimli endüstriyel yalıtım malzemelerinden biridir.Kalınlıkları diğer yalıtım malzemelerinden %50 ila %80 daha azdır. Diğer yalıtım malzemelerinden biraz daha pahalı olmasına rağmen, Pyrogel belirli uygulamalar için gittikçe daha fazla kullanılmaya başlanmıştır.
Bahsedilmeyen diğer yalıtım malzemeleri, kenevir, koyun yünü, pamuk ve saman gibi doğal elyaflardır. Poliizosiyanürat, poliüretana benzer şekilde, yüksek bir R değeri olan kapalı bir hücre termoset plastiğidir ve bunu bir izolatör olarak popüler hale getirir. Geçmişte yalıtım olarak kullanılan ve artık yasa dışı veya yaygın olarak kullanılmayan bazı sağlığa zararlı maddeler: vermikülit, perlit ve üre-formaldehittir. Bu materyaller, esas olarak kullanılan yalıtım malzemeleri listesinden çıkarılmış olan formaldehit veya asbest ihtiva eden malzemeler olarak etiketlenmiştir.
Her biri kendi özellik grubuna sahip birçok yalıtım şekli vardır. Sadece her türünü iyice araştırarak, özel ihtiyaçlarınız için doğru olanı keşfedebilirsiniz.
Konuyu özetleyecek olursak:
Aerojel daha pahalıdır, ancak kesinlikle en iyi yalıtım şeklidir.
Fiberglas ucuzdur, ancak dikkatli kullanım gerektirir.
Mineral yün etkilidir, ancak ateşe dayanıklı değildir.
Selüloz ateşe dayanıklı, çevre dostu ve etkilidir, ancak uygulanması zordur.
Poliüretan çevre dostu olmasa da, iyi bir yalıtım ürünüdür.
Polistiren çok çeşitli bir yalıtım malzemesidir, ancak güvenliği tartışılır.